maj 12, 2020

Blog guide

Jeg har besøgt hvert land i verden, og at blogge er en stor del af grunden. Jeg har ofte været spurgt om, hvordan jeg har råd til mine rejser. Uden internettet og min blog er jeg sikker på, at jeg ikke ville have været i stand til det. Jeg begyndte at blogge i 2010 og brugte det som en måde at reducere mine rejseomkostninger ved at have ideen om at få rabatter på hoteller til gengæld for at skrive om dem. Det tog ikke lang tid, før et hotel tilbød mig to gratis nætter, og som meget mere fulgte det, blev det økonomisk realistisk for mig at rejse rundt i verden.

Det er meget let at oprette et smukt websted. Med temaer og plugins skal du bare klikke på et par knapper, og du har et fantastisk websted på bare få minutter. Her er en 5-trins guide til, hvordan du gør det.

1. Du har brug for et domænenavn

Fortrinsvis et .com-domæne. Ikke en underdomæne-blog. Tag dig tid til at komme med det bedste navn. Du kan kontrollere tilgængelighed for domæner på SiteGround , hvor jeg har mit domæne.

2. Vælg et fantastisk webhostingfirma

Jeg har prøvet forskellige steder, som Bluehost, men lærte en vigtig lektion. Vælg ikke en hostingudbyder med dårlige anmeldelser. Du ønsker ikke at have problemer med dit websted. Det kan være fristende at gå med den billigste mulighed, men se på anmeldelserne. Den bedste mulighed er efter min mening SiteGround med fremragende hosting og service. Jeg er meget glad for dette firma, der har en Trustpilot-score på 9,6. Bluehost havde 1,4 sidste gang jeg kontrollerede. Desuden har Siteground en utrolig oppetid på 99,9%.

Der er billigere indstillinger tilgængelige, men med webhosting får du normalt det, du betaler for, og det er ikke sjovt at have et websted nede i dage. Jeg har været der. Med SiteGround kan du starte en blog til så lavt som EUR 3,95 pr. Måned og nemt opgradere til enhver tid, hvis du formår at få en masse trafik.

Selvom StartUp-planen er en god start, er der store fordele ved at vælge GrowBig og GoGeek såsom prioriteret support, flere webstedshosting og SuperCacher, der hjælper med at indlæse tiden. Supporten er meget hurtig på SiteGround, men klienter med GrowBig og GoGeek håndteres med prioritet. StartUp tillader hosting af et domæne, men hvis nogen ønsker flere blogs, er det muligt med GrowBig- og GoGeek-indstillingerne.

Hvis du finder det vanskeligt at konfigurere alt, kan SiteGrounds supportchat hjælpe dig i alle trin på vejen.

3. Brug WordPress, et fantastisk tema og plugins

Jeg vil anbefale at bruge lidt tid på at finde et tema til din blog. Jeg bruger Zerif Pro-temaet fra Theme Isle , der har en fremragende samling af lydhør WordPress-tema. Hurtige svar fra support og god service gør det nemt for mig at anbefale dem udover de smukke temaer.

Hvis du tilmelder dig med SiteGround , skal du blot logge ind og vælge et tema under Udseende, så Klik på “Tilpas” for at foretage ændringer. Jeg bruger også en masse gode plugins som Postkaruseller af ShapedPlugin til min skyder på min forside. Det er super let at tilføje et plugin. Bare søg efter navnet, klik på installation og aktiver derefter. Nogle plugins vises ikke automatisk, så hvis du ikke kan se det, skal du blot se instruktionerne.

Et andet plugin, der har gjort en stor forskel for mit websted, er Imagify Image Optimizer af WP Media. Før dette plugin indlæstes min hjemmeside meget langsomt. Med et par klik optimerede det alle mine fotos, hvilket gjorde en enorm forskel i brugeroplevelsen på mit websted.

4. Opsæt sociale medier og vær aktiv

Jeg fokuserer kun på Facebook, Instagram og Twitter. Det tager meget tid, og jeg synes, det er bedst at fokusere på disse tre. Tip: Planlæg indhold på forhånd for at holde dig ajour. Jeg bruger Crowdfire.

5. Fantastisk indhold

Den sværeste del. Oprettelse af fantastisk indhold. Det er ikke vanskeligt at oprette et godt websted, hvis du har fulgt de første fire trin, men at skabe godt indhold er en anden historie. Hvad der fungerer for mig er at gøre tingene lidt anderledes end andre ved at have besøgt mange destinationer, hvor kun et par, hvis nogle, rejsebloggere har været.