maj 12, 2020

Blog guide

Jeg har besøgt alle lande i verden, og at blogge er en stor del af grunden. Jeg er blevet spurgt om hvordan jeg fik råd til det og uden min blog er jeg sikker på, at jeg ikke ville have været i stand til det. Jeg begyndte at blogge i 2010 og brugte det som en måde at reducere mine rejseomkostninger ved at få rabatter på hoteller til gengæld for at skrive om dem. Det tog ikke lang tid før jeg fik rabatter, og senere tilbød et hotel mig to gratis nætter, og snart fulgte andre efter. Det gjorde at det blev økonomisk realistisk for mig at rejse rundt i forskellige lande i verden.

Det er let at lave en flot hjemmeside. Med temaer og plugins skal du bare klikke på et par knapper, og du har et fantastisk websted på bare få minutter. Derefter skal der selvfølgelig indhold på. Her er en 5-trins guide til, hvordan du kommer igang.

1. Et domænenavn, ikke et subdomæne

Et .com-domæne er ideelt. Ikke et subdomæne. Jeg vil anbefale at tage dig at tage god tid at finde et godt navn og gerne så kort så muligt, selv om det kan være svært med så mange optaget domæner. Du kan kontrollere tilgængelighed for domæner på bl.a. SiteGround.

2. Vælg et godt webhosting firma

Jeg har prøvet forskellige steder, som Bluehost, men lærte en vigtig lektion. Vælg ikke en hostingudbyder med dårlige anmeldelser. Du ønsker ikke at have problemer med dit websted. Det kan være fristende at gå med den billigste mulighed, men se venligst på anmeldelserne. Den bedste mulighed er efter min mening SiteGround med fremragende hosting og service. Jeg er meget tilfreds med dette firma, der har en Trustpilot-score på 9,6. Bluehost havde 1,4 sidste gang jeg tjekkede. Desuden har Siteground en imponerende “uptime” på 99,9%.

Der er billigere hosting muligheder tilgængelige, men med webhosting får du normalt det som du betaler for, og det er ikke sjovt at have et websted utilgængeligt i flere timer eller dage. Jeg har prøvet det. Med SiteGround kan du have hosting til under 4 euros pr. måned og nemt opgradere til enhver tid, hvis du formår at få gang i trafikken.

Selvom StartUp-planen er en god start, er der store fordele ved at vælge GrowBig og GoGeek såsom prioriteret support, mulighed for at hoste flere hjemmesider og SuperCacher, der hjælper med at indlæse tiden. Supporten er meget hurtig på SiteGround, men klienter med GrowBig og GoGeek håndteres med prioritet. StartUp tillader hosting af et domæne, men hvis nogen ønsker flere blogs, er det muligt med GrowBig- og GoGeek.


Hvis du finder det vanskeligt at konfigurere alt, kan SiteGround’s support chat hjælpe dig i alle trin på vejen.

3. Brug WordPress, et fantastisk tema og plugins

Jeg vil anbefale at bruge tid på at finde et godt tema til din blog. Jeg bruger Zerif Pro-temaet fra Theme Isle, der har en fremragende samling af WordPress-tema’er. Hurtige svar fra support og god service gør det nemt for mig at anbefale dem udover de flotte temaer.

Hvis du tilmelder dig med SiteGround, skal du blot logge ind og vælge et tema under udseende, og så derefter på “Tilpas” for at foretage ændringer. Jeg bruger også nogle plugins som er nemme at tilføje. Bare søg efter navnet, klik på installation og aktiver derefter. Nogle plugins vises ikke automatisk, så hvis du ikke kan se det, skal du blot se instruktionerne. Hvis du aldrig har haft en hjemmeside før kan SiteGround’s WordPress Starter måske hjælpe dig.

En plugin jeg kan anbefale er Imagify Image Optimizer af WP Media. Med et par klik optimerede det alle mine fotos, hvilket gjorde en forskel i brugeroplevelsen på mit websted.

4. Opsæt sociale medier og vær aktiv

Jeg fokuserer kun på Facebook, Instagram og Twitter. Det tager meget tid, og jeg synes, det er bedst kun at fokusere på disse tre. Tip: Planlæg indhold på forhånd for at holde dig opdateret. Jeg har bl.a. brugt Crowdfire.

5. Fantastisk indhold

Den sværeste del. Det er ikke vanskeligt at sætte en flot hjemmeside op, hvis du har fulgt de første fire trin, men at skabe godt indhold er en anden historie. Hvad der har fungeret for mig er at have et stort projekt og interessante rejsemål at fortælle om. Det kan virkelig anbefales at skille sig ud hvis man gerne vil indgå samarbejdsaftaler med firmaer.